Този Великден: Каскарони за успех

177
Този Великден: Каскарони за успех

Китайска традиция, наподобяваща пинята

Каскароните представляват боядисани яйчени черупки, пълни с конфети, брокат и други блестящи частици. Те напомнят много на малка пинята. Идеята за каскароните идва в Европа от Китай. В пренасянето на интересната традиция е намесено името и на Марко Поло. Още тогава боядисани яйчени черупки се пълнят с ароматизирана пудра и се превръщат в част от ритуала на флиртуване по баловете. Каскароните се „разбиват” в главата на обекта на вашата симпатия. С годините каскароните стават все по-популярни. Попадайки в Мексико, започват да ги пълнят с конфети.

Обичайните характеристики на великденската украса – яйца и боядисване, превърнаха каскароните в приятно допълнение на този празник. Пълните с бляскави частици яйчени черупки създават забавление за стотици хиляди хора по цял свят.Предлагаме ви да разнообразите дните около Великден и да се позабавлявате на открито с каскарони!

Какво ви трябва: яйца, бои за оцветяване, конфети, захарна пудра, брокат, блестящи частици, лепило, игла, салфетка, ножица.

Начин на създаване:

1. Направете дупка в яйчената черупка. Нека бъде достатъчно широка, за да можете да премахнете успешно белтъка и жълтъка.
2. Подсушете черупката.
3. Боядисайте яйцето и го оставете да изсъхне.
4. Напълнете каскароните с наличните съставки.5. Залепете дупката в яйцето с помощта на малко парченце салфетка или хартия.Каскароните са готови!

За да се насладите максимално на каскароните и да не ви се налага да чистите после целия си дом с прахосмукачка, съветваме ви да излезете на открито. Изберете подходящ парк или пък градинка. Можете дори да помолите приятел да скрия яйцата на различни места из избраното място. След това с други ваши приятели ще търсите яйцата и който се окаже най-добър яйцетърсач, той ще има удоволствието да разбие яйцето в главата на мишената си. Традицията гласи, че по този начин пожелавате успехи и късмет.

Източник: www.uaua.infoДобави коментар