Топ 3 на детските пакости

540
Топ 3 на детските пакости

Ето тези неща обичат всички деца

За мен матракът на семейната спалня е изключително подходящ за сън, за тригодишният ми син - той е изключително подходящ за батут. Всичко е въпрос на гледна точка. Та така стоят нещата и с трите най-любими пакости на малчуганите.

Шкафовете празни

Любимо занимание на всички току-що проходили малчугани. Все пак от тиганите и тенджерите стават страхотни музикални инструменти. Погледнете от добрата страна - няма да ви се налага да купувате играчки, които развиват фината моторика на детето.

Това става чудесно със съдовете от шкафа. Подреждането на различни форми една в друга пък развива координацията и логиката на мъника. И така - вадете острите и опасни предмети и обезопасете вратичките - време е за игра.

Рисуване по стените

Стените не са това, което бяха. Е, примирете се. Може пък рисунките по тях да сложат началото на кариерата на един велик художник. Коя сте вие, че да го спирате? Ако все пак тапетите са нови и не ви се пребоядисва, на пазара има различни видове дъски за рисуване, които могат да задоволят малкия талант.

Голямото мазане с храна

Е, това определено е нещо, с което ще трябва да свикнете. Всички деса обичат да мажат храната навсякъде. Разберете ги - та те още не знаят дали картофеното пюре е твърдо или меко на пипане.

За да не отвратите детето от храната, му позволете да я пипа, но не и да я хвърля. И то само при условие, че я яде. И пригответе един по-голям чаршаф за под детското столче - ще ви спести много усилия.Добави коментар