Тези грешки могат да провалят семейната ваканция

132
Тези грешки могат да провалят семейната ваканция

Не правете това, когато събирате багажа за почивката

Претъпканите куфари или неподходящият избор на дрехи и обувки лесно могат да провалят и най-добре планираната почивка. Не го допускайте.

1. Твърде много багаж

Може би най-голямата грешка е да натъпчете куфара с толкова дрехи, колкото със сигурност няма да имате време да облечете. Правилният подход за по-кратки пътувания е да носите дрехи с по-неутрални цветове, които могат лесно да се комбинират помежду си. 

Направете комбинация за всеки ден и не взимайте нищо повече „за всеки случай“. За дългите ваканции предвидете дрехи, които ще носите повече от веднъж. Едва ли някой ще забележи, че първия и осмия ден например, сте били облечени по един и същи начин.

2. Не чакайте до последната минута

Не оставяйте събирането на багажа за деня преди заминаването. Направете си списък и започнете да го изпълнявате няколко дни предварително.

3. Проверете прогнозата за времето

Не забравяйте да проверите какво се очаква да бъде времето там, където отивате. Съобразете доколкото е възможно облеклото с него.

Вижте нашата галерия Забавни детски куфари

4. Смачканите дрехи са неприятна изненада

Сгънете само дрехите, които не се мачкат или такива, които няма да носите навън като пижамата, бельо и др. и го поставете на дъното на куфара. Останалите се опитайте да съберете в куфара навити на руло. Така ще запазите техния добър вид.

5. Изберете подходящи обувки

Вземете със себе си обувки, които са ви удобни, но и не много обемисти. И не прекалявайте с броя им.

6. Оставете празно място в куфара

Не пълнете куфара до горе. Оставете си празно място за сувенирите и другите подаръци.

7. Разпределете багажа в два куфара

Ако пътувате семейно със самолет, със сигурност ще са ви нужди повече от един куфар. Сложете във всеки от тях дрехи за всеки член от семейството. 

Не опаковайте вашите неща в един, тези на съпруга в друг, а на децата в трети. В случай че един от тях бъде изгубен на летището, ще изпаднете в неприятна ситуация.

8. Погрижете се за козметиката

Опаковайте внимателно козметиката в отделен затворен несесер. Не рискувайте да се разсипе в целия багаж. А ако пътувате със самолет, не забравяйте за правилата за пренасяне на течности.

9. Не изхвърляйте списъка с нещата, които взимате

Съставянето на списък улеснява много събирането на багажа и ви предпазва да не забравите нещо важно. Не го изхвърляйте, когато сте готови. 

Вземете го със себе си и на връщане повторете процедурата, за да сте сигурни, че не забравяте нещо в хотела.

10.  Не забравяйте храна и вода

Когато пътувате, никога не знаете кога ще е следващата спирка за храна или вода. Затова винаги носете нещо със себе си за всеки случай.Добави коментар