Телевизията забранена под 2 години

182
Телевизията забранена под 2 години

Забавя развитието на децата

Телевизията може да навреди на развитието на децата, ако се прекалява с нея. Най-сериозно влияние тя има при децата на 2-3 годишна възраст, смятат специалистите.

Според педиатричната асоциация на Съединените щати, децата до двегодишна възраст изобщо не трябва да гледат телевизия. Установено е, че тя забавя развитието им, предупреждава Нова телевизия.

При по-голямата част от родителите телевизията се явява помощник в гледането на детето. Има и случаи, когато телевизорът служи за детегледачка, родителите са адски заети и най-лесно е да пуснат някакво филмче и детето да се забавлява, смята педиатър.А къде се крие и опасността? Първите две години от живота на детето са критични за развитието на мозъка, споделят специалистите.

Вредно е, когато децата седят по повече от 2-3 часа пред телевизора, защото така не се развиват неговите комуникативни и асоциативни умения. То приема всичко, което гледа по телевизията наготово, обяснява д-р Антонова.

Един час на ден. Точно толкова е допустимото време за едно дете да седи пред телевизора, особено при най-малките, смята доктор Антонова. Най-добре е родителите да си играят с децата и да им четат книжки.Добави коментар