Тебеширени аксесоари

322
Тебеширени аксесоари

Децата ви обичат ли тебеширите?

С кутия боя за ученически дъски и четка за боядисване можете да създадете практични аксесоари за дома с разнообразни функционалности. Вижте няколко проекта с боя, върху която можете да пишете и рисувате с тебешир.

Тебеширена дъска с магнитни аксесоариИзползвайте стари огледала, които няма да употребявате, за да създадете дъска за съобщения и бележки с магнитни "кабарчета". Демонтирайте огледалото от рамката или го облепете с бояджийско тиксо.

Нанесете върху дъската два пласта магнитна боя, като оставите всеки от тях да изсъхне добре. Нанесете пласт боя за дъски в желания оттенък. Върху повърхността на дъската можете да пишете и рисувате, а магнитната боя е чудесна основа за поставяне на всякакви по цвят и форма детайли от метал, с които да захващате бележки.

Тебеширена рамка за снимкиНанесете върху повърхността на дървена рамка за снимки и картини два пласта боя за ученически дъски в желания оттенък. Върху дървесината можете да рисувате с цветни тебешири и да изписвате информация за снимката, а при необходимост можете да изтривате и обновявате надписите с обикновена гъба.

Чиния за менюИзползвайте стара чиния за сервиране, за да създадете ефектен аксесоар за менюта за кухнята или за трапезарията. Очертайте контурите на вътрешния сектор на съда върху парче хартия и изрежете, за да използвате хартията като шаблон за нанасяне на боята.

Поставете шаблона и нанесете тъмна боя за ученически дъски. Ако излезете от рамките на дъното, не е проблем, но се старайте да сте акуратни. Работете с четка по ръбовете и с валяк в центъра. Върху аксесоара можете да изписвате менюто за деня, а с мокра гъба изчистете неактуалните ястия.

Идея за шкафчето в банятаИзползвайте малко боя в тъмен тон, за да превърнете шкафчето над мивката в банята в дъска за съобщения. Можете да пишете задачи за деня, за да не ги забравите от сутринта, тъй като те ще са пред очите ви докато миете зъбите си.

Нанесете два слоя боя в центъра на вратата на шкафа, като оставите всеки слой да изсъхне добре. Ако върху нея има огледало, нанесете грунд и боя.

Тебеширен график за стенитеИзползвайте стара рамка за прозорец с вътрешност, разделена на сектори, за да оформите дъска за бележки, разграфена по дни от седмицата. Нанесете по няколко слоя боя за дъски в желаните тонове върху секторите и ги обозначете с дните от седмицата.

Ако искате да можете да добавяте бележки и снимки, под боята добавете слой магнитна боя, за да поставяте бележките с метални аксесоари върху дъската с график. Ако боядисате секторите с няколко разцветки, ще добавите доза ярък цвят в интериорите на своя дом.

Практични буркани за кухнята и килераИзрежете от картон или плексиглас шаблони с желаната форма, с които да оформите "етикети" върху кухненските контейнери от стъкло. Поставете шаблоните върху стъклото и нанесете с четчица боя за ученически дъски.

Оставете да изсъхне и добавете надписи със съдържанието или датата на трайност на продуктите в съдовете. Можете да изтриете надписите с гъба, за да махнете следите от тебешир, съветва woman.bg.

Дъска за запискиИзползвайте рамка за картини и нанесете няколко пласта боя, за да създадете преносима дъска за записки, върху която да записвате рецепти в кухнята или бележки по време на работа по проектите. Ако не можете да намерите боя за ученически дъски в магазина, можете да направите неин заместител, като комбинирате 1 чаша латекс и 2 супени лъжици суха варова смес за фугиране. Нанесете пластовете, като леко минете с шкурка върху сухата боя.Коментари

Коментар: 1

Хайде да пишете, че сте копирали статията от comfort.bg


  • 1

Добави коментар