Тайните на човешкото тяло

118
Тайните на човешкото тяло

Големите уши издават смел характер

Човешкото тяло крие много тайни. Психолозите отдавна изучават скритите ни черти, които издават лицето, косата или цветът на очите.

Хората със светли очи, например, са по-чувствителни към светлина - факт, който мнозина знаят, но по-малко са тези, които са запознати с това, че тъмнооките дами имат по-бързи реакции. Мъжете и жените със зелени или синьозелени очи се представят по-добре в индивидуалните спортове като голф, сочат още проучванията на учени от Университета на Луисвил.

Големите уши пък издават смел характер. В продължение на хиляди години китайците изучават тялото и вярват, че хората с големи уши могат да правят каквото си искат в живота, защото имат достатъчно смелост. Непропорционалната мека част на ухото може да е знак за висок риск от сърдечни заболявания.

Плешивите хора са с по-висок коефициент на интелигентност, сочи друго изследване. Хората с червена коса имат по-висок праг на болка, отколкото брюнетките и блондинките, посочва Дарик радио. Пърхотът може да е признак за силен стрес.

Какво разкрива тялото? Учените открили, че ускорен пулс имат хората в лошо настроение. Жените с тънка талия по природа са много съвестни, а дамите с широки бедра са разсеяни. Дупето също е показател за здравословно състояние. Жените със закръглени задни части имат по-малък риск от сърдечни проблеми.Добави коментар