Тайната на щастливия брак

168
Тайната на щастливия брак

Това е еднообразието

Учени доказаха, че тайната на щастливия брак е еднообразието. Това е така, защото партньорите в една връзка имат нужда от определени правила и установени норми, с които да регламентират взаимоотношенията си.

Психолозите са категорични, че мирното съжителство, което не е съпътствано от скандали и неконтролируеми изблици на емоции, в повечето случаи е по-успешно и по-продължително.

Оказва се, че в действителност не страстта, а еднообразието допринася за запазване на споделената привързаност и постигането на желаната стабилност и последователност във взаимоотношенията, подчертава woman.bg.

Освен сигурността и еднообразието в брака, има още няколко неща, които експертите по връзки горещо препоръчват да спазвате.

Сред първите места се нарежда „качеството” да не бъдете злопаметни. Споменът за грешките на партньора и тяхното натрапчиво напомняне винаги са били пагубни за успешното развитие на една връзка. В този ред на мисли, прошката е сред задължителните съставки за щастлив брак.

Колкото и изтъркано вече да звучи, гъвкавостта и склонността за компромис е сред най-ефективните решения за щастлив и пълноценен съвместен живот. Хубаво би било веднъж завинаги да възприемете факта, че единомислието не е проблем, а въпрос на гледна точка. Различията в повечето случаи са полезни и интересни за живота на една връзка.

Опитвайте се никога да не си лягате гневни или с усещането, че има нещо неизяснено във връзката ви. Психолози съветват, ако искате да имате наистина успешен брак, да решавате проблемите във взаимоотношенията си най-късно 24 часа след тяхното възникване.

Ако през този период от време не измислите адекватно решение, то по-добре повече никога не се сещайте за случилото се.Добави коментар