Тайната на идеалното семейство

116
Тайната на идеалното семейство

Мъжът да е с пет години по-стар и не много умен

Тайната на идеалното семейство е мъжът да е по-стар с 5 години и не много умен. Поне такава е статистическата формула на щастливото семейство, според учени от бизнесучилището в Женева, Швейцария.

Според тях жената трябва да е “с 5 години по-млада от избранника си и да произхожда от същата културна среда”, като освен това “да притежава по-висок интелект от съпруга си”.

Данните са събрани от над 1000 семейни двойки на възраст между 19 и 75 г. Това, твърдят специалистите, дава възможност да се опише доста точно какъв трябва да е всеки един от двамата партньори в “безупречното семейство”: съпругата следва да има висше образование и още по-добре научна степен, докато за съпруга това съвсем не е задължително.“Ако следвате това правило, шансът ви да създадете здраво семейство се увеличават с поне 20%”, твърдят авторите на изследването, цитирани от zdrave.bg.

Любопитен е и един от примерите, които те дават за устойчив брак – този на британската кралица Елизабет ІІ и нейния съпруг Филип. 83-годишната кралица е по-млада с 4 г. и 10,5 месеца, и двамата произхождат от една и съща среда.

Избягвайки да сравняват интелекта на кралската двойка, швейцарските учени все пак акцентират върху “вродената дипломатичност” на кралицата. Брачният съюз на кралската двойка е сключен през 1947 г., т.е. е показал своята устойчивост вече над 60 г., обобщава Би Би Си.Добави коментар