Тайната на 75-годишния брак

139
Тайната на 75-годишния брак

Джоузеф и Сали Литълууд се запознават през 1933 г.

Съпрузи от Великобритания, отпразнували 75 години семеен живот, твърдят, че тайната на брачното дълголетие се крие в редовните скандали. 98-годишният Джоузеф Литълууд и 99-годишната му съпруга Сали не крият, че семейният им живот редовно е бил разтърсван от кавги. Важното обаче е, твърдят и двамата, недоразуменията да бъдат разрешавани и всичко да завършва с целувка.

Джоузеф и Сали Литълууд се запознават през 1933 г. По това време крал на Англия е Джордж Пети, а Адолф Хитлер е на власт в нацистка Германия, посочва dir.bg.

Дългото ухажване и годежът през 1936 г. дават възможност на бъдещите съпрузи да се опознаят достатъчно. Сали става госпожа Литълууд през 1939 г., непосредствено след избухването на Втората световна война. Само няколко седмици по-късно Джоузеф е изпратен в северноафриканската пустиня.

Събират се отново едва след края на войната през 1945 г. По време на 6-годишната им раздяла поддържат отношенията си с любовни писма. Оттогава не са се разделяли. "Днес младите бързат да се женят, преди да са се опознали, а после се развеждат. В нашата младост нещата не стояха така и трябваше да открием своя начин да останем заедно", споделят съпрузите Литълууд, които живеят в дом за възрастни в Чадъртън.

Двойката със 75-годишен брачен стаж има две деца, Уин и Терънс, и доведена внучка. Дъщеря им Уин си спомня, че дори се е случвало майка им да замеря съпруга си с обувки, но въпреки кавгите двамата са имали чудесен съвместен живот.Добави коментар