Световен ден на първата помощ

118
Световен ден на първата помощ

Да пазим живота на децата на пътя

Световният ден на първата помощ - 10 септември, ще бъде посветен на опазването на живота и здравето на децата от пътни произшествия, съобщиха от Българския Червен кръст (БЧК).

Доброволци от Младежкия авариен екип на столичната организация на БЧК, заедно с полицаи от КАТ ще направят демонстрация на пътно произшествие и оказване на първа помощ за спасяване на пострадали.

От Българската асоциация на пострадали при катастрофи ще покажат как правилно трябва да се използват защитните средства за пасивна безопасност на децата в автомобила. Актьори от фондация „Приказка за пътя“ ще демонстрират ситуации, които водят до злополуки с деца в пътното движение. Ще бъдат организирани и състезания по колоездене.БЧК ще отбележи 10 септември с хепънинг пред Националния дворец на културата - от 11.00 ч. В 12.00 ч. всички участници, хванати за ръце, ще образуват традиционната за този ден „спасителна верига“ при оказване на първа помощ.

Отбелязването на Световния ден на първата помощ е организирано с подкрепата на Столична община, „Пътна полиция“, Съюза на българските автомобилисти, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, автомобилен клуб „Север“, фондация „Приказка за пътя“ и с партньорите от Националния дарителски фонд за деца, пострадали при пътно-транспортни произшествия.

По предложение на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, повече от 10 години всяка втора събота на септември се отбелязва Световният ден на първата помощ.Добави коментар