Сватба без булката

99
Сватба без булката

Свещеникът не искал гостите да се отегчават

Италианският свещеник Маурицио де Санктис започнал брачната церемония, без да дочака булката да се появи в църквата. Тържеството се е състояло преди около седмица в църквата "Санта Роза ди Витербо" в Ливорно.

Падре Маурицио де Санктис разказал, че сватбата трябвало да започне в 11,00 часа. В уреченото време гостите вече се били настанили в църквата, а младоженецът очаквал булката пред олтара. Тя обаче така и не се появила.

В 11,20 ч. падрето, без да съгласува действията си с озадачения младоженец, започнал да чете откъси от Библията. Според "Воче д'Италия" в 11,22 часа булката все пак пристигнала, но Маурицио де Санктис отминал без внимание появата й в храма. Той продължил с церемонията, докато булката тичала към олтара в смълчаната църква. Когато се добрала до олтара, церемонията продължила с двамата младоженци.

Не е ясно как са се отнесли гостите към действията на свещеника. Самият той обяснява, че започнал церемонията, тъй като видял, че събралите се гости, особено децата, скучаят и им е омръзнало да чакат появата на невестата.

Следвайте ни във ФейсбукДобави коментар