Страхотни палитри за кухнята

875
Страхотни палитри за кухнята

Време е да помислите за освежаването й

Независимо дали предпочитате топли багри, които събуждат апетит, или хладни и релаксиращи краски, които обливат кухнята, можете да се вдъхновите от някоя от тези цветни палитри.

Цитрусови разцветки

За онези, които харесват ярките разцветки, комбинацията от цитрусови багри и бежово е особено приятна. Тя може да се допълни с малко червено и сиво, които да хармонизират пространството в стаята. Целта е да се комбинират топли с хладни разцветки, за да се оформи приятен контраст, без да се създава усещане за кичозност. Ярките тонове са употребени пестеливо, за да не претоварят стаята.Примерна цветна палитра включва приглушено червено с пурпурна краска, оранжево, много светло зелено и приглушена синя багра със сивкава краска.Хладна комбинацияМакар в кухнята да са комбинирани ненатрапчиви разцветки, тя има доста наситена визия, без да изглежда твърде агресивно, посочва woman.bg. Бялото е ползвано щедро, с няколко щрихи в абаносово и стоманено сиво, а матовите повърхности са комбинирани с металикови. Светлозеленото не е агресивна разцветка, но върху неутрална основа изглежда доста наситено.
Примерна цветна палитра включва светлосиньо и две разцветки на зелено, светла и тъмна, а неутралната основа е в бяло или светлосиво.

Ярка акцентна стенаНе е нужно да боядисвате цялата стая в ярки разцветки, за да оформите фокусна точка. Можете да комбинирате неутрална основа в бяло и графитено с акцентна стена в цвят на неузряла круша.Примерна цветна палитра включва бяло, две разцветки на сиво, светла и тъмна, които са в комбинация с не много ярка зелена багра.

Неутрална основа, ярки краскиКонтрастът между светлата и неутрална горна част на кухнята и ярката и наситена долна част, създава визуален интерес. Тъй като са комбинирани сходни като визия разцветки, контрастът не е агресивен. Червено, оранжево, жълто и кафяво, които са вмъкнати в помещението върху настилката, разчупват скучното разнообразие.Примерна цветна палитра включва бяло, оранжево, керемидено червено и какаово.

Зелена настилкаТъй като кухнята е обзаведена основно в неутрални разцветки на бежово, бяло и графитено, ярката багра върху настилката оформя интересна фокусна точка, без да се натрапва и да "превзема" пространството.Примерна цветна палитра включва бледа бананова багра, бяло, много светло сиво и светлозелено без много жълто в него.

Кафяво и червеноНеутралната основа на кухнята е решена в тъмнокафяво и светлокафяво, а като фокусна точка е оформена червената зона, която подчертава неутралността, но я разчупва, без да се натрапва с яркост.

Примерна цветна палитра включва бяло, две разцветки на кафяво със сивкава краска и приглушено червена багра.

Яркожълта кухня

Просторната кухня е обзаведена в бяло и бежово, но част от стената под кухненските рафтове е обляна в лимоново жълто. Ярката разцветка веднага се трансформира в акцентна фокусна точка на кухнята с лимоновата си наситеност.Примерна цветна палитра включва бяло, сиво, много светло сиво и ярко жълто, което е в приглушена ненатрапчива наситеност.

Дървесина и червеноНенатрапчивата цветна комбинация от червено и какаово подчертава рустикалната атмосфера в кухнята. Тъй като разцветките са сходни, но с различна интензивност, тяхната комбинация не е ярка, но не е и безлична, а изглежда много уютна.Примерна цветна палитра включва керемидено, две разцветки на светлосиво и кафяво с червена краска, която е едва доловима.Добави коментар