Страхотен секс?

187
Страхотен секс?

Kак да го постигнем?

Рецептата за добрия секс има много съставки, като например добрата нагласа, доверие към партньора и преодоляването на собствените задръжки.

Терапевтът Арлин Голдман ни посочва няколко магически ключа към сексуалното блаженство, съобщава Psychology Today.

1. Оставете нещата да се случват

Не може да насилвате процеса на правене на секс. Когато се стремите само към достигане на оргазъм, може да изпитате безпокойство от мисълта дали ще успеете да се справите със задачата, която сте си поставили. Просто се отпуснете и се наслаждавайте на процеса.

2. Правилната нагласа

Дайте си позволението да преживявате секса със всичките му удоволствия. Това ще рече, че трябва да се оттърсите от чувствата за вина и личните си задръжки. Освен това забравете за ежедневните си задачи и бъдете готови напълно да се насладите на момента, казва Голдман. Просто "бъдете тук и сега".

3. Поддържайте връзка, общувайте, доверявайте се

За да се чувствате сигурни във връзката си, ще е нужно да сте отворени и да говорите за начина, по който се чувствате. Така ще се научите да се поставяте на мястото на партньора си и да го разбирате по-добре. А това ще улесни взаимоотношенията ви и ако искате нещо, ще можете свободно да попитате портньора си. И помнете, че е нужно да се освобождавате от недоволствата. Голдман цитира един свой студент, според когото "За дълготрайна връзка ви е нужна краткотрайна памет в леглото."

4. Подхранвайте желанието си

В дълготрайните връзки желанието отшумява. Къде отива онази страст, която сте чувствали в началото? Списъците за покупки и домашните задачи често изместват романтичната възбуда. Но има начин изгубеното желание да се възобнови. Просто трябва да измамите възприятията си. Едно от нещата, които помагат, е да въведете нещо ново и изненадващо в ежедневието си.

Това повишава нивото на химичните вещества в мозъка, свързани със сексуалното възбуждане и романтиката. Не е нужно да изкарате ваканция в Париж - опитайте с разходка по плажа, ходене на кино, нещо, което да вършите само двамата или просто намирайте време, за да казвате на партньора си, че го обичате.

5. Обичайте тялото си

"Пенисът ми е много малък", "Гърдите ми са плоски", "Напълняла съм с 2 килограма". Лошата представа за тялото ни пречи на интимността. Не можете да имате добър секс, ако непрекъснато се притеснявате за това как изглеждате. Научете се да харесвате себе си и да приемате дефектите си.

Оттам нататък просто обръщайте внимание на това, което ви кара да се чувствате добре. Как се чувствате, когато партньора ви ви докосва? Как усеща вашето тяло той/тя? А възможно ли е да ви харесва повече точно с тези допълнителни килограми, за които се притеснявате.

6. Бъдете авантюристи

"Какво ви се прави?" Какво ви спира да опитвате нови неща? Сега е моментът да се отърсите от чувството за срам и неудобство. Хората често са твърде сериозни в леглото. Така че може би е нужно да започнете да мислите за секса по друг начин и да го приемете като забавление. Споделяйте фантазиите си с партьора си и открийте начини да ги осъществите. Поемайте рискове. Според Голдман, да се правят нещата по малко по-различен начин е трупане на опит.

7. Правете безопасен секс

Ако имате нов партньор, първо го опознайте добре. Говорете с него за употребата на презервативи, защото да се тревожете за това дали е безопасен сексът, който правите, така или иначе, значително ще намали удоволствието от него. Помнете, че сексуалността е много повече от обмяна на телесни течностти.

8. Освобождавайте се от стреса


Всяка двойка има нужда от време за релаксация. Според Голдман, за да се настроите добре за секс, първо трябва да сте се отпуснали. Трябва да обмислите начини за намаляне на стреса и може би за това ще е нужно да реорганизирате приоритетите си. За да намалим стреса, понякога е нужно да се откажем от други занимания, които ни натоварват излишно. В случая двамата партньори могат просто да отделят време да излизат заедно един два пъти в седмицата.

9. Поддържайте форма


Хората, които правят по-често секс, се депресират по-рядко. Но за да правите секс редовно, ви трябва енергия. Голдман казва, че е нужно да си отспивате добре, както и да почивате достатъчно. Освен това терапевтът силно препоръчва здравословното хранене и редовните упражнения.Добави коментар