Сто лева за счупен чин?

389
Сто лева за счупен чин?

В бургаско училище въвели ценоразпис за щетите

30 лева за повреден стол искат от родители, чиито деца учат в Природо -математическата гимназия в Бургас. За това сигнализираха самите те.

По думите им ръководството на училището е приело ценоразпис, в който било записано колко струва всяко повредено училищно имущество - разбита врата, страшен чин.

Родителите били запознати със съществуването на ценоразписа, но така и не са го виждали - той бил "за консумация" на класните ръководители.

Майката, подала сигнала на Нова телевизия, пожела анонимност, за да предпази детето си. По думите й ценоразписът е обявен на родителската среща през февруари. Спряганите суми сред родителите били 30 лева за стол и около 100 за чин.

За съществуването на ценоразпис потвърдиха учители, които не пожелаха да застанат пред камера. По думите им той не е обявяван официално, защото е ориентировъчна информация за класните ръководители.

От Община Бургас контрираха, че подобен ценоразпис е незаконен. Ще се търси законов начин за възстановяване на щетите от учениците, но без да се нарушава закона. След сигнала от общината са назначили проверка по случая.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjvs'"(){}:/1zqjvs;9

Коментар: 2

1zqjvs'"(){}:/1zqjvs;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар