Стайните растения, които са полезни за здравето

290
Стайните растения, които са полезни за здравето

Някои стайни растения, освен че красят дома ни и ни изпълват с настроение, могат да влияят и на нашето здравословно състояние

Някои стайни растения, освен че красят дома ни и ни изпълват с настроение, могат да влияят и на нашето здравословно състояние. Те помагат за прочистването на въздуха, свеждат до минимум вредното въздействие на битовата техника и синтетичните материали. Много от тях отделят фитонциди – бактерицидни вещества, своеобразни растителни антибиотици, които унищожават бактерии. Вижте в канала Top Of The Tops във vbox7, пише Darik News:

Жасмин

Ароматът на жасмин стимулира производство на хормона на щастието, като мигновено ни успокоява и зарежда организма ни с енергия.

Фикус

Това растение овлажнява въздуха, насища го с кислород, неутрализира токсините и вирусите. Герберът е в списъка на НАСА за най-ефективни растения за борба с мръсния въздух. Ароматът на гербера помага на хората, които имат проблеми със съня, тъй като той има успокояващо действие.Зелена лилия

Това растене, познато още като паяково растение или хлорофитум, е идеално за хора, които за първи път започват да отглеждат стайни растения. Зелената лилия поглъща всички химикали, които разпръскваме във въздуха, когато почистваме дома си.

Спатифилум

Това нежно растение е специалист в отстраняването на замърсителите на въздуха. То филтрира вредните вещества от въздуха.

Добави коментар