Станишев: 3 деца в семейство

92
Станишев: 3 деца в семейство

БСП замразява стажа и възрастта за пенсиониране

Всяко българско семейство с по три деца. Партиите и организации да подпишат обществен договор за спешни мерки срещу демографската криза. Това предвижда програмата, с която БСП ще се яви пред избирателите на 12 май.

"Предлагаме кауза, която да обедини България$, заяви соцлидерът Сергей Станишев и заедно със социалния експерт Драгомир Стойнев представи част от социалните ангажименти, които БСП ще въведе при успех на вота.

Социалистите предлагат дългосрочни стимули за 5-членните семейства или родителите с три деца. Увеличаване на детските и обвързването им с възрастта на детето, отпадане на подоходния критерий за детски, както и увеличение на майчинските са част от спешните мерки, записани в управленската програма на червените.

Соцлидерът отсече, че светкавично ще бъде въведено отново и "швейцарското правило" за пенсиите. А Стойнев допълни, че БСП ще настоява за замразяване на годините за стаж и възраст за пенсиониране. "Стъпка по стъпка ще подобрим живота на хората", зарече се той, пише вестник "Стандарт".

И допълни, че в България пенсионерите умират най-раноq в сравнение с останалите европейски държави. Най-тежките мерки за пенсиониране в момента са у нас, изтъкна Стойнев. И коментира, че социалистите ще искат редовното обучение в университетите да се смята за стаж за пенсия. Но студентите да не плащат осигурителни вноски. Така е в момента в 14 държави от ЕС.Добави коментар