Спете в различни стаи

234
Спете в различни стаи

За да укрепите отношенията си

Различните спални укрепват взаимоотношението между съпрузите, твърдят експерти. Всяка десета брачна двойка не споделя едно и също "любовно гнездо".

Учените вярват, че спането в различни легла невинаги е причинено от изглаждане на отношенията или проблеми в брака. 20% от анкетираните признават, че спят в различни стаи, но това засилва чувството за интимност, когато се усамотяват. За да стигнат до това заключение, британски учени анализирали 1192 омъжени двойки, посочва БГНЕС.

Най-честата причина жените да гонят половинката от другата страна на стената е хъркането (24%), а за 23 нас то от дамите спането по отделно подобрява качеството на съня. За 19% от участниците това прави секса много по-хубав, а едва 6% от двойките спят в различни стаи, защото се карат.

Анкетата показва още, че 77% от мъжете и жените споделят, че за тях е странно семейните партньори да не делят едни завивки. Въпреки това 57% признават, че е имало случаи, в които спят на дивана заради кавга. 74% се срамуват да признаят за това на приятелите си.Добави коментар