София диша

82
София диша

Днес на спортна тематика

Със спортен празник ще започне днес фестивалът „София диша” на столичната улица „Цар Иван Шишман”. Той ще бъде открит в 16.00 ч. и ще се провежда всяка неделя на август с различен тематичен акцент.

По време на фестивала ще има постоянна програма, включваща разнообразни забавления за деца и възрастни – циркови артисти, фокуси, капоейра забавления, дартс, джаги, музика и други.

Тази година колоритните заведения на „Шишман” също ще изкарат масите си на улицата, за да се съчетае полезното с приятното.

За спортната неделя партньорите на фестивала са подготвили много спортни игри, които ще стартират с футбол на малки вратички. Тайните на футбола ще бъдат представени от известния ни футболист Наско Сираков.

Но не само той ще демонстрира майсторство.
В инициативата ще вземат участие още олимпийската шампионка по кану-каяк Ваня Гешев и Петя Неделчева – най-добрата бадминтониска на България, носителка на редица отличия от световни и европейски първенства.

Ще има още футбол, карате, спортна стрелба, ръгби, дартс, скейт шоу, джаги, игри на ластик, ходене и игра по лента, ходене на кокили, състезание с хартиени ракетки и уоркшоп за сглобяване на дървени самолетчета, йо-йо демонстрации и други.Добави коментар