Sofia Design Week

48
Sofia Design Week

Тази година със специален модул за деца

Фондация "Америка за България" представят третото издание на международния фестивал Sofia Design Week. Тази година той ще се проведе от 10 до 18 юни и ще включва рекорден брой събития, участници и локации – както винаги, отворени и достъпни за всички, с изключение на платената лекционна част за професионалисти.

През юни дизайнът ще бъде в над 10 от знаковите столични галерии и изложбени пространства, на улицата, в парка и дори в барове и кафенета, съобщи novini.bg.

Идват над 20 международни изложби, които обхващат всички сфери на дизайна и 13 водещи лектори от цял свят. Подготвят се над 10 творчески работилници, публични дискусии, прожекции и партита, а за децата е обособен чисто нов модул Sofia Design Week KIDS, така че и те ще бъдат съвсем пълноправни участници във фестивала.

Финалът на Sofia Design Week 2011 ще бъде тематично издание "София диша: Дизайн". Улица "Шишман" в София отново ще бъде пешеходна за цяла събота (18 юни). Очаква ни истински уличен карнавал, в който дизайнът ще бъде буквално на всеки ъгъл.

Тази година фестивалът за първи път ще представи също и моден и музикален дизайн, корици на книги, както и набиращия все по-голяма скорост дизайн на храна. Подобаващо внимание ще бъде обърнато и на най-доброто от дизайна "Made in BG".

Първото предизвикателство на Sofia Design Week 2011 се нарича "Прави игра, а не боклук" и e отправено от Иля Яшкин – създателят на най-известната марка за детски играчки и мебели в света Kidsonroof, Холандия.

Той ще води творческа работилница за студенти, чиято задача ще бъде да превърнат битовите отпадъци в умни, красиви и забавни детски играчки или катерушки. Работата започна дистанционно още в началото на май, а на 18 юни на "Шишман" цялата продукция на работилницата ще може да бъде изпитана лично от хлапетата.

Повече за модула за деца можете да научите тук.Добави коментар