Снежен празник в София

73
Снежен празник в София

По случай Световния ден на снега

39 страни с над 225 мероприятия ще отбележат 22 януари като Световен ден на снега. Той е част от инициативата на Международната федерация по ски "Да върнем децата на снега". У нас празненства ще има в почти всички зимни курорти и в столицата.

В София мястото на празника ще бъде паркът зад музея "Земята и хората". В неделя от 11 до 12 часа ще има безплатни уроци по алпийски ски, ски бягане и сноуборд. В този час ще можете да се включите и в свободно спускане и спускане с шейни за деца и възрастни. В същите часове ще се проведе и играта „Направи снежна фигура!” За изпусналите това забавление същите дейности ще се повторят отново от 12.50 до 14 часа.

Старт на ски бягането по трасе в парка ще бъде даден точно в 12 часа. 12:30 ч. е началният час за демо спускане с алпийски ски и сноуборд на импровизираната писта „Подковата”, фрийстайл трикове и скокове.Банско ще отбележи Световния ден на снега, като картата за съоръженията в курорта е на символичната цена от 1 лев за всички деца. Границата на възрастта е 12 години. В Пампорово са предвидени семейни състезания, които ще бъдат на плац “Малина” в курорта.

Световният ден на снега е начин за насърчаване на заниманията на сняг като една здравословна почивка през свободното време, особено за младите хора. Ежегодният фестивал на сняг за децата и техните семейства е шанс да откриете нещо ново, време да се забавлявате в и на снега и начин да си създадете прекрасни спомени и вдъхновение да продължите да се наслаждавате на снега.Коментари

Коментар: 1
Цеко

Това е акция менте организирана от БФС и Цеко Минев. След като разбра, че организираме Планиниада в защита на Витоша и горите утре в 10 часа, БФС (с председател Цеко Минев) организира същото в Южния парк. Целта е медиите да отразят само тяхната акция.


  • 1

Добави коментар