SMS срещу търговията с бебета

91
SMS срещу търговията с бебета

"Да затворим фабриката за бебета"

18 000 евро за момченце и 14 000 евро за момиченце. С такъв етикет излизат от "фабриката за бебета" новородените в България, алармират от фондация Face to Face. Статистиката е страшна - всяка година поне 250 жени и деца у нас стават жертва на трафик.

"Поточната линия" обаче може да бъде спряна - с помощта на всички ни, смятат от неправителствената организация, стартирала кампанията "Да затворим фабриката за бебета". Мотото е: "Когато се раждаш, очакваш родители, а не - потребители".

Клипът вече се върти по телевизиите, а зад инициативата застанаха и оперната певица Елица Нешевска и рапъра Устата, които записаха специално парче - "Фабрика за бебета".

В каузата обаче може да се включат всички, обяснява шефът на Face to face Магдалина Вълчанова. Достатъчно е да пратят един дарителски SMS на номер 17 777 с текст на латиница DMS bgbebe.

Цената е 1.20 лв., а събраните пари ще отидат за обучение на младите момичета от регионите, където има най-много случаи на търговия с бебета - Бургас, Варна, София, Камено и Елин Пелин, обяснява Маги Вълчанова.Добави коментар