Сметките изяждат ден на морето

34
Сметките изяждат ден на морето

След 1 юли

Сметките за ток, парно и газ ще изядат цял ден от почивката ни на море. От 1 юли влизат новите цени. Според последните данни, изнесени от председателя на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев, които не са окончателно приети, токът ще поскъпне с 2%.

Предвиденото засега увеличение на газа е с 4.71%. То ще повлече след себе си и цената на топлата вода и парното, като за различните градове скокът ще бъде между 1.5% и малко над 7 на сто, обяви вчера Семерджиев. Така при средна месечна сметка за ток на едно семейство от 35 лв. годишно за електричество то дава около 420 лв.

Заради поскъпването на тока същото домакинство ще трябва да извади още близо 9 лв. за година. По-големият удар върху джоба идва от скока на топлата вода и парното. Отоплението на тристаен апартамент за целия минал сезон струваше 950 лв. Ако от 1 октомври няма нови промени на тарифите, за идната зима домакинството ще трябва да си приготви допълнително между 15 и 67 лв. според града, в който живее. Към тази сума ще трябва да се прибави и поскъпването на летния душ, за което ще се бръкнем допълнително с 1.60 до 7.35 лв., пак в зависимост от местоживеенето.

Така грубите изчисления показват, че харчовете ни за комунални сметки до следващото лято ще набъбнат допълнително между 25.60 и 83.35 лв. Именно толкова приблизително излиза един ден ол инклузив на море според сегашните цени.Коментари

Коментар: 1

Всичко увеличават всеки ден с по няколко стотинки,господа управници защо не помислите малко за обикновените хора от провинцията,които живеят с някакви си 300лв. как ще се оправят с тези високи сметки.Крайно време е и в България да започнат стачки както в Гърция,защото от ден на ден животът става все по-труден!


  • 1

Добави коментар