Смехът е здраве

180
Смехът е здраве

Чувството за хумор е не само приятно, но и полезно за детето

Чувството за хумор е много повече от повод детето ви да се смее на вашите и своите шеги – наличието му е един от важните знаци за правилното развитие. Усетът за смешно и забавно, разбира се, в голямата си част се наследява, но съществува и моментэт на научаване и имитиране.

За да виждате детето си по-често усмихнато, първото, което трябва да направите, е самите вие да се наслаждавате на живота и да се забавлявате в ежедневието си. Добрият пример може да започне с приемането на малките „катастрофи” с усмивка – научете детето си, че няма причина да плаче при всяко падане.

Всъщност, в повечето случаи неочакваното приземяване е по-скоро смешно. Винаги приемайте опита на детето да се шегува с достатъчно уважение – ясно е, че първите му шеги ще са по-скоро измъчени и далеч от наистина смешното, но то не трябва да разбира това.

Използвайте хумора като основен начин на комуникация в дома ви – ще ви е от особена полза в по-напрегнати моменти, като скандал за поредния шоколад насред хипермаркета например.

Знаете ли, че?
• Децата се смеят средно по около 300 пъти на ден, а възрастните се радват на не повече от 15 усмивки.
• Областта в мозъка, контролираща усмивките, е същата, която е отговорна и за планирането и добрата организация.
• Смехът помага на растежа – доказано е, че добрият смях е свързан с производството на хормона на растежа.Добави коментар