Смърфовете се завръщат

123
Смърфовете се завръщат

И си имат истинско градче

По случай световната премиера на най-новата анимация "Смърфовете" в Испания малко градче беше боядисано цялото в син цвят. Целта е то да наподобява селото на главните герои. Населеното място се намира в покрайнините на Малага в Южна Испания и е част от рекламната кампания на филма.

Малките сини човечета, които станаха известни по цял свят през 80-те години на миналия век, отново се завръщат на екран само, че този път в 3D формат. Малко повече от месец преди пускането на "Смърфовете" по кината, продуцентите решиха да насочат вниманието на зрителите към филма по особен начин. Те избраха малко градче в Испания и боядисаха всичките му 180 къщи в син цвят.

За целта бяха наети 20 безработни от превърналия се вече в аткракция Хускар. Майсторите изполвали 4 200 литра боя, за да преобразят родното си място. Кметът на градчето сподели, че това ще се отрази много добре на туризма не само там, но и в цялата околност.

Новата анимация разказва историята за приключенията на всеобичаните малки сини човечета, които са преследвани от злия магьосник Гаргамел. Те поподат в „Сентръл Парк, Ню Йорк и за да оцелеят в този толкова различен свят, смърфовете намират убежище при едно мило семейство.

Част от актьорския състав са звездата от култовия американски сериал "Как се запознах в майка ми" Нийл Патрик Харис и колумбийската актриса София Вергара. Официалната премиера на филма е на 5 август, припомня БНТ.Добави коментар