Смърфовете са расисти?

145
Смърфовете са расисти?

Твърди френски професор

Преди години имаше малка синя книга за малки сини същества, наречени смърфове. Сега преподавател от парижки университет се връща към селото на смърфовете, но с нова гледна точка, която представя Татко смърф, Смърфета и останалата част от бандата като расисти, сексисти и антисемити.

"Първият комикс - Черните смърфове, е изцяло посветен на една заплаха, която може да се възприеме като расистка. Защото, когато смърфовете са болни, те не стават червени или морави например, а черни. И когато станат черни, те губят всякаква интелигентност, превръщат се в пълни глупаци и дори не могат да говорят, а само повтарят няп няп няп", казва младият учен.

Тези обвинения обаче не се възприемат особено добре от почитателите на анимацията. Защото смърфовете все още имат многобройни фенове от всички възрасти, пише БГНЕС.

С новия американско-белгийски филм за смърфовете, който ще се появи по кината по-късно тази година, ново поколение деца ще открият сините анимационни герои. Преди време смърфовете успяха да победят злия Гаргамел, но сега битката им с политическата коректност може да се окаже доста тежко изпитание.Добави коментар