След години заедно…

133
След  години заедно…

… радостта се засилвала

Ласките и нежността са по-важни в една дългосрочна връзка за мъжете, отколкото за жените, установи проучване на екип от университета на щата Индиана, цитирано от в. "Дейли мейл".

Изненадващо трайно обвързаните мъже се чувствали по-често щастливи от останалите, а жените в същата категория - задоволени от сексуалния си живот.

За мъжете на средна възраст най-важното нещо било те да са в добро здраве и да знаят, че половинките им изпитват оргазъм с тях.

И още една изненада - честите ласки и целувки се оказват от съществено значение за застаряващите представители на силния пол, но не и за нежния!

Изследователски екип, воден от Джулия Хайман, анкетирал 1000 двойки с най-малко 25-годишен семеен живот от САЩ, Бразилия, Германия, Япония и Испания. Те били на възраст между 40 и 70 години, като от всяка отделна страна били изследвани по 200 двойки.

Участниците в проучването трябвало да отговорят на подробни въпросници за личния си живот, като получили гаранция, че техните отговори няма да бъдат известени на партньора.

Колкото повече време били изкарали заедно, толкова по-щастливи се чувствали партньорите.

Жените, които били заедно с половинките си по-малко от 15 години, се оказали по-малко задоволени в сексуално отношение. Но след 15-годишната граница радостите от секса рязко се покачвали.

Сравнени с американците, японските мъже били 2.6 пъти по-удовлетворени в сексуално отношение, отколкото американците, пише вестникът.Добави коментар