Сладко пътешествие: до швейцарска шоколадова фабрика

562
Сладко пътешествие: до швейцарска шоколадова фабрика

Знаете ли къде отиваме, деца? В света на шоколода!

„Девет от десет човека обожават шоколад, а десетият – лъже”, така обичат да казват швейцарците. Една от възможностите да съчетаете пътешествие с шоколад е да заминете на екскурция до шоколадовата фабрика в Броке, Швейцария.

Малко история: производството на швейцарски шоколад започва в малкия град Броке през 1819 година в компанията Cailler.
Понастоящем Cailler е лидер в производството на шоколад в цял свят.

А в Броке почти нищо не се е променило – там в полите на прекрасните швейцарски планини се намира фабрика, където по оригинални рецепти от прясно мляго се приготвя шоколад.

В няколко музейни зали, намиращи се във фабриката, семейството ви може да се потопи в процеса на производство на шоколад – да наблюдавате как го правят, а след това да дегустирате на място.

За възрастните има възможност да се запишат в творчески клас по правене на шоколадови бонбони. А истинските гурмани препоръчват на влюбените в шоколада да не пропуснат да опитат вкусните шоколадови напитки.

Шоколадът полезен за бременната жена


От април до 31 октомви фабриката работи от 10 до 18 часа, от 1 ноември до 31 март – от 10:00 до 17:00, а от 24 до 31 декември - от 10:00 до 16:00 часа.

Екскурзията във фабриката продължава около половин час. Препоръчваме ви да не идвате в Броке на екскурзия през юли или август, тъй като именно тогава са най-дългите опашки от чакащи!

Торта за отслабване

За деца до 16 години посещението е безплатно. За възрастни цената на билета е 8 евро. Фабриката се намира на 90 минути път от Женева и на 45 минути път от Берн.Добави коментар