Скукаааа!

157
Скукаааа!

Ако ниските температури и вирусите са ви поставили под домашен арест

Температури под нулата, грипна епидемия, много зает татко. Класически причини за ... домашен арест. Ти и бебо стоите вкъщи по цели дни и скучаете. Кошовете с играчки са изсипани, телевизорът включен на бебешка телевизия, компютърът върти детски песнички. Резултат - близък до нулата. Какво да направите, за да разнообразите детето си, а и себе си? Ето няколко идеи от изстрадала мама.

Един белот?

Ако скъпите играчки вече не вършат работа, тогава идва вашият ред. Нужно ви е само едно тесте карти и няколко детски списания. Също ножици и лепило. Изрежете различни детски образи от списанията с големината на карта за игра, после ги залепете от двете й страни.

Получават се детски карти, които са интересни не само заради картинките, но и заради това, че детето е видяло тяхното преобразяване. Разбира се, в магазините също се продават такива карти, но направата им ще ви осигури поне половин час интересна дейност, а играта с тях може да продължи и на другия ден. Все пак е нещо, нали?

Продавам, продавам...

Когато ви омръзне и това, направете козметичен магазин. Със сигурност за един мъничък щанд имате достатъчно козметика. Играта може да се пригоди за всяко дете, което е навършило една година. С по-големите можете да ползвате хартийки за пари и да ги накарате да влязат в ролята на продавачи.

Малките обичат да подреждат и разместват предметите. Вниманието им ще бъде привлечено още в момента, в който извадите козметиката - все пак това е нещо, което най-вероятно досега не сте им позволявали да пипат. Подредете предметите по големина, после ги преместете на друго място и отново ги подредете.

Хей, ръчички

Пейте. И не само. Играйте. Всяка детска песен може да се изиграе. Много подходяща е "Хей, ръчички" - мийте ръцете, после лицето. На "Чело коте" извийте гръб, приготвяйте се за скок, плашете се от мишока. Изобщо - вкарайте в употреба всичките си актьорски умения и ви очаква изненада - на детето му трябва съвсем малко, за да подхване вашия театър.

Балони, балони


Трябват ви само няколко балона, за да стане голяма веселба. Можете да си ги подавате, да ги подхвърляте или просто да ги гоните из стаята. Ако пък са с хелий, по-малките деца обожават да ги гледат как се издигат към тавана.


Детско парти


Поканете вкъщи приятелчетата на детето ви от квартала. Най-вероятно и другите майки и бебоци скучаят, а и вие ги познавате достатъчно добре, за да знаете, че няма да доведат децата си болни.

Пригответе няколко купа с играчки, чинии със солети и бисквити, както и няколко чаши кафе. Съседската среща със сигурност ще задържи интереса на мъниците и ще ги измори, за да спят като къпани.

Ако не сте открили своя тип забавление в гореспоменатите, напрегнете въображението си. Вие най-добре познавате детето си и знаете какви са интересите му. Каквото и да измислите, важното е да се забавлявате заедно.Добави коментар