Силви Вартан дарява у нас

95
Силви Вартан дарява у нас

Звездата игра благотворително във френската „Стани богат”

Прочутата френска певица и актриса с български корен Силви Вартан ще дари 72 хиляди евро на родни болници и родилни домове. Парите Силви е спечелила след благотворителна игра във френското издание на „Стани богат”, стана ясно от разговор на журналиста Георги Тошев със звездата в ефира на bTV.

Вартан приела поканата за участие в шоуто единствено, защото изданието е било благотворително. Максималната сума, която може да спечели участник, е един милион евро.

Пред хората от екипа на шоуто Вартан обявила, че независимо до каква сума стигне, тя ще дари парите по сметката на асоциацията си „Силви Вартан за България”.

Журналистът Георги Тошев припомни,че животът на френската певица е бил изключително драматичен.„Семейството й напуска България, докато Силви е дете. Тя никога повече не вижда своите баба и дядо. Българката се връща у нас едва през 1990 година”, допълни Тошев.

През последните 20 години Силви Вартан помага безвъзмездно на България чрез своята организация. Всяка година тя оставя в страната ни по 60-70 хиляди евро за медицинска апаратура, култура. Болница „Шейново” е сред дотираните от нея.Коментари

Коментар: 1

bravo na neia


  • 1

Добави коментар