Семейната вечеря...

99
Семейната вечеря...

... е на изчезване

Семейните психолози съветват семействата да вечерят заедно, за да се сплотяват. За съжаление, в условията на съвременния и изпълнен със стрес живот, семейната вечеря е все по-голяма рядкост.

Последните изследвания сочат, че едно от 10 семейства никога не вечеря заедно. Тъжен е и фактът, че 20% от тези, които все пак намират време да се съберат за вечеря, не прекарват повече от 10 минути заедно.

Едно от десет семейства не се събират на съвместна вечеря дори и в почивните дни, а други 10% признават, че не им се случва да вечерят с цялото си семейство по-често от веднъж седмично.

В същото време, традицията да се вечеря с цялото семейство, където всеки да разкаже какво му се е случило през деня, липсва най-много на децата.

На близо две трети от децата им липсва подобно изживяване, а 40% от тях редовно молят своите родители да седнат заедно на масата. Установено е още, че 40% от семействата се отказват от семейната вечеря поради дългия работен ден на родителите.

36% са отговорили, че членовете на семейството им предпочитат да вечерят по различно време, а други 16% се отказват от семейната вечеря, за да гледат нещо по телевизията, вместо да прекарат това време със семейството си.Добави коментар