Сексуалната активност поддържа жените млади

551
Сексуалната активност поддържа жените млади

Според изследователите редовният оргазъм повишава нивата на естрогена - хормон, потискащ процеса на стареене

Специалисти от университета на Мичиган, САЩ, са установили, че сексът оказва положително влияние върху външността на жените и им помага да съхранят младостта си, пише сп. Journal of Sexual Medicine, цитирано от БТА.

Според изследователите редовният оргазъм повишава нивата на естрогена - хормон, потискащ процеса на стареене. Запазва се и концентрацията на колаген, който е важен за поддържането на младежката кожа.

Освен това по време на секс се ускорява сърцебиенето, в резултат на което се повишава притокът на кръв. Така органите и кожата получават повече кислород. Благодарение на подобреното кръвообращение след полов акт кожата често изглежда свежа.

Независимо проучване, проведено в продължение на 10 години и обхванало над 3500 души, установява, че сексуалната активност влияе на външния вид. За целите му група доброволци са оценявали друга група хора, опитвайки се да познаят възрастта им. Оказало се, че мъжете и жените, чиято възраст е подценена със 7-12 години, водят по-активен сексуален живот.

Добави коментар