Сексуална пирамида

326
Сексуална пирамида

Правенето на секс прилича на храненето

Както съществува пирамида на храненето, така терапевтът по сексология Ян Кърнър състави пирамида за сексуалните нужди, на базата, на които партньорите трябва да избегнат рутината и скуката.

Ако сексът е добър, това е 10% от връзката, но ако го няма или пък е лош, това са 90% от отношенията ви с партньора. Двойките трябва да правят любов поне един път в седмицата, в противен случай ставате сърдити, нервни и може да се стигне до развод, обяснява терапевтът.

"Сексът е лепилото, което държи хората заедно. Двойките, които рядко изразяват физически любовта, стават приятели или съквартиранти", твърди Ян Кърнър, цитиран от БГНЕС.

Според него правенето на секс е идентично на храненето. Ако непрекъснато има едно и също ядене в менюто, дори и да става въпрос за любимата пържола, ще ви дойде малко в повече. Затова ученият състави сексуалната пирамида, която комбинира няколко стилове за правене на секс:

Нежно - Нежното правене на любов помага да се създаде емоционална близост с партньора.

Секс заради самия секс - Освобождава партньорите от напрежението и стреса. Ползва се като добро упражнение и много често се случва на бързо, между другото.

Креативен секс - Партньорите разкриват скритите си фантазии, които стимулират най-големия сексуален орган - мозъкът.

Секс с аромати - Без значение дали става въпрос за събуждането на сетивата за мирис от ароматични масла или свещи до еротични масажи или апетитен секс с шоколад и сметана, тази сексуална активност събужда изследователски нюх при партньорите и желание за нови опити.Добави коментар