Сексът след раждане

413
Сексът след раждане

Правилната нагласа

Според акушер-гинеколозите сексуалната активност след раждането може да се възстанови в рамките на 4-6 седмици. Кога точно ще се случи това зависи от индивидуалните темпове, с които се възвръща либидото на жената, ангажираността й с бебето и плахостта на двойката да се впусне спонтанно в любовния живот.

Възобновяването на сексуалния живот след появата на детето е проблем на много двойки, но той не е непреодолим. Либидото се връща по-скоро с разходки поне 30 минути дневно и упражнения за долната част на тялото. Те тонизират и укрепват мускулите, които се натоварват по време на секс.

Освен това прилагането на различни гимнастики повишава нивото на енергия, намалява телесното тегло и спомага за извайване на стройна фигура и секси корем. Всъщност сексът, сам по себе си, е упражнение. Само с 30 минути сексуална активност се изгарят 85 калории.

Според проучване около 84% от жените след раждане имат проблем със съня поне няколко нощи седмично, а около 72 на сто се събуждат сутрин с липсата на чувство за бодрост. Резултатите вероятно не са изненада за никоя майка, но трябва да се има предвид, че лишаването от сън вреди на интимните отношения с партньора.

Затова се опитайте да спите добре поне 7 часа нощем. Сексът, сам по себе си, подобрява съня. При получаването на оргазъм тялото ни освобождава окситоцин, известен още като хормона на любовта, а той насърчава и заспиването, и отморяването.

За да възвърнете сексуалния си живот, не правете секс, докато не сте готови за полов акт, препоръчват психолози. Общуването се случва, когато и двете страни се договорят, че е време. В противен случай може да усложните проблема.Коментари

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар