Сексът подмладява

264
Сексът подмладява

Практикувайте го по-често

Съвременните жени не получават удоволствие от секса и не му отделят полагащото се внимание. Това е установило изследване на британската организация "Хелти уумън" (HealthyWomen), цитирано от в. "Дейли мейл".

Експертите са анкетирали над 1000 жени на възраст 18 и повече години относно сексуалния им живот. 51% от анкетираните смятат, че секс веднаж седмично е нормално. Но само 30% от тях са имали по-често полов контакт. Дори 66% са правили секс само веднаж седмично, че дори и по-рядко.

Само 42% от жените смятат, че сексуалното здраве е много важно за здравето на целия организъм. От тези данни изследователите правят извода, че жените не разбират колко важен е сексът за живота на човека, пише БГНЕС.В същото време науката доказа, че любовните занимания карат мозъка да работи по-добре и правят хората по-умни. Сексът повишава равнището на адреналин и на хормона кортизол, стимулиращ дейността на "сивото вещество".

Изхвърлянето на ендорфини и серотонин прави човек уверен в себе си. Благодарение на хормона пролактин, се подобрява емоционалното му състояние и обонянието му, намалява рискът от сърдечно-съдовите заболявания, намалява теглото, остротата на болката.

Активният сексуален живот снижава равнището на стреса, заяква мускулите на таза, гори калории, засилва имунитета, обяснява изпълнителният директор на "Хелти уумън" Елизабет Баталино. Жена, която четири пъти седмично води сексуален живот, изглежда с 10 години по-млада.Добави коментар