Сексът не е само за младите

115
Сексът не е само за младите

Сексуално активните жени на средна възраст не губят интереса си към секса, когато остареят

Последните проучвания показват, че сексуално активните жени на средна възраст няма да изгубят интереса си към секса, когато остареят, съобщи британският в. „Дейли мейл”.

Екип от изследователи от Медицинския център в Университета в Питсбърг изследвали 602 жени между 40 и 65 години и ги помолили да им кажат дали са сексуално активни и колко важен за тях е сексът.

Съществува популярното обществено възприятие, че когато жените остареят, сексът вече не е важен и че те просто престават да правят секс. Психолозите и лекарите обсъждат смисъла на поставянето на диагноза женска сексуална дисфункция.

Вижте още: Какво могат любовниците, а съпрузите – не

Лекарите използват тест, наречен „Индекс на женската сексуална функция”, за диагностициране на сексуални проблеми. Тестът се състои от 19 въпроса за сексуалната възбуда, вагиналното овлажняване и болката по време на полов акт, посочва БГНЕС.

В проучването са участвали 354 жени на средна и по-напреднала възраст. Над 85% от жените на възраст от 48 до 73 години заявили, че са сексуално активни. Расата, теглото, състоянието на връзката и това колко важен е сексът за жените са най-важните фактори за сексуалната активност. За жените, които определят секса като важен, вероятността да останат сексуално активни е три пъти по-голяма от тази при жените, които не го смятат за важен.Добави коментар