Секс по време на коронавирус?

1751
Секс по време на коронавирус?

Ако нямате симптоми, но спазвате социална дистанция, няма причина да не можете да продължите да правите секс с партньора, с който живеете заедно

Сексът в период на спазване на социална дистанция невинаги е опасен, според британски здравен експерт, макар да се препоръчва към близостта да не се подхожда твърде "бохемски", пише Ройтерс.

Докато партньорите са само двама, никой не е над 70-годишен, болен или не участва бременна жена, всичко би трябвало да е наред, посочва Пол Хънтър, професор по медицина в британския Университет на Източна Англия.

Ако нямате симптоми, но спазвате социална дистанция, няма причина да не можете да продължите да правите секс с партньора, с който живеете заедно, казва Хънтър, цитиран от БТА.

Ако обаче сексуалният ви живот е по-бохемски и не можете да правите секс, без да се срещате с няколко или много други хора, то това не е препоръчително и по-добре си останете вкъщи, препоръчва експертът. По думите му особено важно е да се избягва секс, включващ няколко души, както и при рискови групи - хора над 70 години, с трайни заболявания и бременни жени.

Добави коментар