Секс факти, които може би не знаете

489
Секс факти, които може би не знаете

Женският оргазъм е форма на естествен подбор

Наскоро излезе проучване, че хората, чиито спални са предимно в лилаво, правят секс повече от другите. Вижте още няколко забавни факти за секса, които може би не знаете:

Средностатистическият човек прави секс 2 пъти в седмицата

Изследване на Durex показва, че хората правят секс средно по 103 пъти в годината, или 1.98 пъти на седмица, 0.28 път на ден.

По-тежките мъже го правят по-дълго

Проучване в Турция показва, че по-дебелите мъже (не само на килограми, но и тези с повече мазнина в тялото) правели секс по-дълго от другите. По-дебелите мъже имали повече от женския хормон естрадиол, който блокира мъжките хормони и отлага оргазма.Оралният секс помага срещу сутрешното гадене на бременните

Според психолога Гордън Галъп, спермата помага срещу сутрешните прилошавания на бременните. Неговата теория е, че на жените им прилошава, защото отхвърлят генетичния материал на мъжете в себе си като чужд.

Затова приемането на още от този чужд материал щяло да им помогне. Засега това е само теория, която тепърва трябва да се докаже, но много се харесва на мъжката част от обществото.

Сексът лекува главоболието

Ако половинката ви се опитва да се извини с това, че я боли главата, кажете „Още по-добре!“. Според д-р Винсент Мартин, който се занимава точно с главоболия, сексът помага, защото увеличава нивата на хормона серотонин в мозъка, който пък лекува главоболието.Мъжете мислят за сън и храна, точно толкова, колкото и за секс

Според изследователи младите мъже в колежанска възраст мислят за секс по 18 пъти на ден, а момичетата по около 10. Но това не е единственото нещо, за което мъжете мислят толкова често – сънят и храната се нареждат на същото място.

Женските оргазми са форма на естествен подбор

Оргазмът е продукт на еволюцията, пише profit.bg. През 1967 г. Демзънд Морис пише книгата The Naked Ape, в която разглежда женския оргазъм. Според него той съществува с цел не само да окуражи женската да прави секс, но и за да я изтощи, за да може тя да остане известно време в легнала позиция и спермата да не излиза от нея.

Освен това женският оргазъм бил метод за естествен подбор, защото само най-търпеливият и грижовен мъж, с най-богато въображение успявал да доведе жената до него.

Вибраторът е бил метод за лечение през 19-ти век

През 19-ти век са били създавани вибратори, за да лекуват истерични състояния при жени.25% от мъжете над 65 г. използват виагра

Около 5% от мъжете на 40 години в САЩ и между 15-25% от мъжете на възраст 65 години използват виагра. Изследването показва, че 46% от мъжете на възраст над 50 години правят секс поне 1 път в седмицата. 85% от тях казват, че с възрастта сексът е свързан с по-малко натиск и притеснения.Добави коментар