Седемте ключа към щастието

161
Седемте ключа към щастието

Жак Пенърс формулира седем закона за щастлив живот

Жак Пенърс формулира седем закона (динамики) за щастлив живот. Те са базирани както на древни метафизични канони, така и на постиженията на съвременната духовна психология. Динамиките са толкова мощни, че създадат чудеса в живота на онзи, който ги прозре и започне да ги прилага, посочва вестник "Стандарт".

Първа Динамика: Фън шуй на мислите
Със силата на съзнанието си всеки един от нас е режисьор на своя живот от ранга на Стивън Спилбърг. Фън шуй на мислите е всъщност изкуството да настроим позитивно ума си, така че той да привлича към нас непрекъснато хармония. Джанака казва, че умът трябва да бъде като една розова градина, в която да допускаме само чисто учудване. Именно образите и мечтите, идващи от извора на една детска чистота и невинност, ще се материализират много скоро и в живота ни.

Втората динамика: Силата да бъдеш себе си
Автоагресията и носенето на социални маски е сред основните причини понякога животът на човека да зацикля. Метатерапевтът разказва като класически случай - бащата иска момче, но бебето е момиче и то страда заради това в бъдеще. "Пол, националност често създават конфликти. Някои си сменят и имената по три пъти и все още не могат да намерят себе си.

Наскоро работих с внучката на една еврейка в Пловдив. Тя искаше да се прекръсти и да се ожени за християнин. Не можете да си представите какъв конфликт стана", описва един от случаите си духовният психолог. Според него в идентичността ни се намира много голям ключ към щастлив живот. Да бъдеш автентичен и да самоизразяваш себе си създава естествен поток и синхронност. Когато започнеш да изживяваш своята уникалност, скритото злато в теб започва да се разкрива и да ти носи неизмерими ползи.Трета динамика: Почитай родителите си!
Животът ви никога няма да се развива добре, докато не излекувате взаимоотношенията с родителите си. Този метафизичен закон е намерил място и в Библията. При конфликт с бащата и майката блокираме енергийните канали, по които тече силата на нашите предци. Момичетата да внимават с майките си, а момчетата с бащите си, съветва Жак Пенърс. Колкото повече почитате родителите си, толкова повече положителна енергия нахлува към самите вас.

Обратното -тяхното осъждане ни поставя над тях, което е грешка. При починал родител излекуването на връзката трябва да се случи на енергийно ниво отвъд времето и пространството. Това Джанака постига с определени констелации, които могат да разтоварят личността дори от кармични тежести, идващи от предците й.

Четвърта: Светлината на несъпротивлението
Ние не можем да постигнем скоростите на светлината заради съпротивлението на телата ни. На нивото на душевния ни мир също има подобни спирачки. Джанака сравни съзнанието с гараж за три коли, в който обаче няма място за автомобилите, защото е пълен със стари боклуци - емоционални травми. Проблемът идва от там, че животът е едно огледало и онова, което е в нас, се случва и навън.

Всичко, което не сме приели, ни дърпа назад, защото е форма на съпротивление. Неизлекувани емоционални травми, осъждания на другия или самите себе си създава у нас невидима форма на съпротивление. Да станеш част от светлината означава да постигнеш мир с това, което се случва и се е случило в живота ти. Защото нещата, на които се съпротивляваме, които не приемаме, които не приключваме, продължават да се случват.

Осъждането също създава много силен блокаж в нас. При това действие се поставяме в ролята на Бог, а само той има право да съди. Опрощаването е работа на Твореца, ние можем да простим само на себе си. Това създава лекота, разяснява Джанака. Нищо на земята не може да устои на несъпротивляващ се човек, заключава той.

Пета динамика: Божествената инициатива
Ние сме направени по Божи образ и подобие и когато се опитваме да направим нещо, всъщност сътворим с Шефа отгоре. Искрата да творим като него е заложена във всеки един от нас. Така че запитайте се кое е специалното, къде е талантът - вашата божия искра. После набележете цел и използвайте Божествената си инициатива. Помолете за Божествена помощ във всичко, което правите.

Животът ви е дал духовните динамики за да разрушите ограничаващите ви обстоятелства. Вие притежавате силата на мисълта, инициативата и волята. Научете си да си служите по най-добрия начин с тези божествени дарове. И научете финото изкуство на сътворяване - да правите нещата заедно с Бог. Настройте се на вълната на Божествената воля и ще постигнете успех отвъд вашите най-смели си мечти.Шеста динамика- Правилно намерение
Някои хора се чувстват гневни, защото изкарват само по 5 лева на ден. Други правят по 5000, но отново не са щастливи. Според духовния психолог равновесието от силата на правилното намерение носи шестия ключ към щастливия живот. Умът е много мощен инструмент и каквото се случва в него, се проектира отвън. Именно поради тази причина винаги трябва да съблюдаваме какво се появява там, защото то може да промени съдбата ни в една или друга посока.

Щастието ни всъщност не зависи от това, което ни се случва (дали имаме успех или провал), а от начина, по който реагираме на случващото се. Как решаваме да погледнем на нещата и как избираме да реагираме - всичко това определя намерението. Тук ключова е благодарността и прошката, които са нашата магическа пръчка за неутрализиране на негативизма и трансформацията към по-добро.

Седма динамика - Духовната енергия
Духовното измерение носи промяна, в каквото и положение да се намираме. Щом навлезем в това пространство и осъзнаем, че сме божи чеда, ние винаги ще бъдем водени, опазвани и осигурени Свише. Щом се настроиш на вълната на Божественото, правилата на играта сякаш се променят. Духовният план включва щастие, здраве, богатство и перфектно себеизразяване. Нужно е да сътрудничим на Божественото, за да се разкрие Божественият план на нашия живот.

На вълната на "Божественото" създава поток и синхронност. Поради това практикуването на любов към Бог е най-мощната динамика, която създава щастлив живот! В "Духовното измерение" ще получите огромни проникновения за това как да промените живота си към по-добро. Целта, значението и щастието могат да вървят заедно, те се срещат в отношението на любящия Бог.

Забавлението, щастието, радостта, творчеството, любовта и голямото чувство за хумор се излъчват от всеки, който обича Бог вътре в себе си. Любящият Бог е най-практичният и успешен път към живота, дори и за атеисти. Всичко друго ще ви разочарова, а щастието ще ви заобикаля, ако пренебрегвате тази връзка.Добави коментар