Седем нематериални подаръка за Нова година

210
Седем нематериални подаръка за Нова година

За тези, които искат да започнат годината с добро дело и се чувстват уморени от материалната страна на празника

Новогодишните подаръци не е задължително да са опаковани и лично връчени. За тези, които искат да започнат годината с добро дело и се чувстват уморени от материалната страна на празника, има редица начини да направят подарък. От Forbes дават няколко примера за това какви нематериални подаръци могат да получат жителите по Земята:

Надпис на покрива на Операта в Сидни

Цена: от 90 до 365 долара

Операта в Сидни обяви за продажба плочки на най-високото платно на своя световноизвестен покрив. Целта на акцията е да се съберат пари за ремонт на сградата. Продават се общо 125 000 фрагмента от покрива, а цената на всеки от тях зависи от покритието (матово или гланцово).

Първият притежател на плочка от покрива на Операта в Сидни стана актьорът Хю Джаксман. Разбира се, купувачите няма да могат да вземат плочката със себе си, но тяхното име ще бъде изписано с лазер в купения участък. По желание собственикът може да сложи всякакъв друг надпис или рисунка или да подари на някого плочката.

Дърво в гората

Цена: 10-15 долара за 10 дървета.

В Русия се предлага онлайн услуга, наречена Маракуйя, която предлага на потребителите да засадят онлайн дърво в която и да е точка на планетата с помощта на три клика. Компанията работи с горски стопанства в цял свят, които изпращат на специално смартфон приложение къде имат нужда от засаждане на нови дървета. Това може да са места, опустошени от пожари, наводнения или вредители. В картата на света на сайта е показано къде може да се засади дърво онлайн.

Потребителят определя къде иска да бъде засадено неговото дърво, като в цената са включени пет години грижи, полагани от лесничей. Когато стане собственик на дърво, потребителят може да следи съдбата му от „личен кабинет“ на сайта или да подари дървото си на някой друг.

Вижте останалите тукДобави коментар