Сближават ни с хапче

63
Сближават ни с хапче

Близостта се контролира от хормон

Близостта между хората може да се контролира от хормона серотонин, произвеждащ се в мозъка, откриха учени от Оксфордския университет във Великобритания.

Участниците в експеримента били разделени на две групи. На едната група доброволци била дадена специална напитка, съдържаща вещество, което може да контролира серотонина в мозъка.

След като изпили питиетата, участниците били помолени да оценят отношенията на няколко двойки, които виждали на снимки. Тези, които изпили напитката, сметнали, че двойките на снимката не са близки и не съществува романтика между тях.

Останалите пък преценили, че двойките на снимките изглеждат близки. Учените от Оксфорд напомниха, че отношенията между хората са повлияни от несъзнателни процеси, които не винаги можем да контролираме.

Ролята на серотонина е много важна и предпазва от развитието на психични заболявания. С това откритие учените се приближили до възможността с лекарства да влияят върху близостта на хората. Изследванията в тази област продължават, посочва БГНЕС.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели наградиКоментари

Коментар: 4
Коментар: 3
Коментар: 2

1zqjcd'"(){}:/1zqjcd;9

Коментар: 1
1zqjcd'"(){}:/1zqjcd;9


  • 1

Добави коментар