Съвети от майка на 7 деца

303
Съвети от майка на 7 деца

„Приемете, че няма да можете да свършите всичко“ е един от съветите на Колийн

Колийн и съпругът й имат 7 деца. Не си мислете, че тя е домакиня – Колийн е професионална състезателка на бягания на дълги разстояния. Тя често ходи с дрехите си за бягане, защото, ако има вероятност да се освободи, веднага предприема 10-километрово бягане.

Децата й са на възраст от 1 до 15 години. Как успява да се справи с тренировките и отглеждането на 7 деца? Ето какви съвети дава Колийн:

1. Приемете, че няма да можете да свършите всичко

Няма да е възможно всички легла да са оправени преди закуската в 8 часа. Някои неща няма да можете да свършите - приемете това.

2. Физическата активност е задължителнаПредвид това, че майката е запалена спортистка, не е учудващо, че всички деца са задължени да практикуват някакъв спорт – някои се занимават с атлетика, други с футбол. „Спортът учи децата на дисциплина и изгражда качества. Научават се, че за да постигнат нещо, ще трябва да дадат някаква жертва, научават се да работят в екип. Освен това изразходват енергията си в нещо хубаво.“

2. Не оставяйте всичката работа на най-големите деца

“Най-големите ми деца ми помагат много, но не ги оставям да бъдат нещо като втори родители. Не е честно спрямо тях. Затова наемам бавачка, когато аз нямам време.“

3. Пътувайте с малко багаж

„Гледам всички тези родители само с две деца, които мъкнат огромни чанти, колички, пакети с памперси и т.н. Изглеждат много стресирани. Имам едно правило: „Ако нещо не се побира в чантата ми, не го нося.“ Единствените неща, които задължително имаме в колата, са бутилирана вода и лосион за слънце. Вече дори не мъкна количка. Или нося най-малката, или тя ходи!“

4. Комбинирайте задачитеДавам на Лу Лу (1 г.), Айман (3 г.) и Майкъл (4 г.) близалка, когато ги къпя във ваната. Те се омазват целите, но така или иначе са в банята и ги измивам. Освен това, заради близалката, те чакат банята с нетърпение.

5. Мама си има лично време за себе си и това е закон.

Всеки ден отделям време за тичане. Това е моето време. Това е единственото нещо, което искам за себе си, и всички в семейството уважават това.

6. Времето за лягане е задължително

Лу Лу си ляга в 6:30, Майкъл и Айман в 7 ч., а 9-годишната Лив в 8 ч. Няма изключения. Така помагам на по-големите деца с домашното без по-малките да ме разсейват.

7. Без храна след часа за лягане

Това правило е едно от първите, които научават. Ако ги науча да ядат, когато си поискат, няма да мога да заспя.

8. Без мобилни устройства след лягане

По-големите деца Лили (15 г.) и Лора Лис (14 г.) имат iPhone-и, които трябва да изключват, когато дойде време за сън. Иначе могат да пишат sms-и цяла вечер.Добави коментар