Съревнование на сватбите

49
Съревнование на сватбите

Княжеската сватба в Монако - второто светско събитие на годината

Княжеската сватба в Монако обещава да бъде достоен съперник на британската кралска сватба, пише в. "Фигаро". Изданието прави съпоставка между двете светски събития на 2011 г.

Бюджетът на сватбата в Монако остава неизвестен, като засега се знае, че парламентът отпуска за нея 4 млн. евро.

Британската кралска сватба излезе на семейството на булката Кейт Мидълтън 110 хил. евро, а на британските данъкоплатци 5 млн. британски лири само за 5000-те полицаи, грижещи се за сигурността.

На сватбата на британския принц Уилям присъстваха 1900 души, а на сватбата на княз Албер II с южноафриканската плувкиня Чарлийн Уитсток са поканени 4350 души.

От тях 850 гости ще присъстват на църковната церемония в събота вечерта в Почетния двор на княжеския палат. Днес следобед пък ще е гражданския брак.


За почетна шаферка Кейт Мидълтън беше избрала сестра си Пипа, която предизвика фурор на британската сватба.

Чарлийн пък е избрала за почетни шаферки приятелката си датската дизайнерка Изабел Кристенсен и братовчедката на Албер II - Донатела Кнехт дьо Меси.

Но най-важният показател, по който монакската сватба може да бие

британската, е роклята на булката, отбелязва в. "Фигаро".

Кейт Мидълтън беше избрала творение на британската дизайнерка Сара Бъртън, като подробностите за роклята до последно бяха пазени в тайна.

Чарлийн отдавна обяви, че се е спряла на модел на Джорджо Армани за църковната церемония. Той бил нейният любим дизайнер. Засега няма подробности за роклята, която тя ще носи на днешния граждански брак.

Относно сватбеното пътешествие френското издание припомня, че британските младоженци го направиха на Сейшелите, а монакските вероятно ще отдъхват в Южна Африка, в хотел в Умхланга, на брега на Индийския океан, близо до Дърбан.


 Добави коментар