Съпрузи издъхнаха заедно, хванати за ръце

522
Съпрузи издъхнаха заедно, хванати за ръце

90-годишната Норма Джон Плател и 92-годишният Франсис Ърнест Плател са били в старчески дом в нощта на 6 януари, когато ги е застигнала смъртта

90-годишната Норма Джон Плател и 92-годишният Франсис Ърнест Плател са били в старчески дом в нощта на 6 януари, когато ги е застигнала смъртта. Те били на съседни легла, разположени толкова близо, че се държали за ръце, съобщава Daily Mail.

През нощта, 10 минути след дежурната обиколка по стаите, медицинската сестра влязла при възрастната двойка и установила, че и двамата са починали. Впоследствие дори лекарят не успял да определи точната разлика на момента на смъртта на двамата съпрузи. В техните документи са посочени едни и същи данни.

Преди три години жената е била диагностицирана с болестта на Алцхаймер, а през последната година тя загубила жизнените си сили и на практика спряла да говори. Последните й думи били „съпругът ми“.

Франсис направил всичко възможно да се грижи за съпругата си вкъщи, но въпреки помощта на домашната помощница, му се наложило да я изпрати в старчески дом, посочва вестник Стандалт.

След като Норма била настанена в дом за стари хора, съпругът й прекарвал по цял ден с нея. Двамата вечеряли заедно, гледали телевизия и постоянно се държали за ръце. А когато здравето на Франсис се влошило значително, той бил настанен в същия старчески дом, където живеела жена му. Така до последния ден от живота си той бил щастлив отново да се грижи за жена си и просто да бъде близо до нея.

Добави коментар