Събота на забавленията

47
Събота на забавленията

Какво предлага столицата за децата в почивния ден?

Тази събота метереолозите ни обещават хубаво време. Ясно е, че ще го прекараме навън с децата. Какви забавления обаче да им измислим? Вижте няколко предложения.

Днес е Националният ден на природните паркове. Под мотото "Те не могат. Ти можеш!" WWF България организира почистване на природните паркове у нас. Дипломати, популярни актьори, музиканти и журналисти се включват в ежегодната инициатива. И ти можеш да го направиш в природните паркове Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка, Сините камъни, Персина и Беласица.

Днешната нощ е и Европейската нощ на музеите и галериите. Тя се провежда в София, Бургас, Варна, Стара Загора, Благоевград, Ботевград, Велико Търново, Враца, Вършец, Казанлък, Калофер, Карлово, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Мадан, Монтана, Пазарджик, Перник, Плевен, Русе, Свиленград, Сливен, Смолян, Трябва и Търговище. В повечето музеи тя започва от 19 ч. и приключва в 23 ч.

В НАТФИЗ пък стартира 36-часов театрален и кино маратон. Първото представление от 10 ч. - "Елхата" на Туве Янсон.

В Докторската градина в София продължава и Софийския фестивал на науката, където можете да научите какво е общото между сънищата, морското дъно, кухнята, кръчмата, музиката, фотографията и свалките. Днес на главната сцена децата ще могат да видят Доктор Дулитъл от 10 и от 11.30 часа, както и научната работилница "Морско царство".Коментари

Коментар: 1

qkoooooo


  • 1

Добави коментар