С деца на аквапарк

2386
С деца на аквапарк

Няколко правила, които не бива да пренебрегвате

Летните водни забавления тепърва ще започнат. Една от най-обичаните дестинации са аквапарковете. Преди да се впуснете в безгрижна игра в компанията на децата, трябва да имате предвид няколко основни правила и мерки за безопасност. Така ще избегнете нежелани неприятности.

1/ Не оставяйте детето без надзор от възрастен. Дори за кратко време да решите да го направите, нека поне по-голямо дете има отговорността да го пази.

2/ Бурята от положителни емоции, възникващи на територията на аквапарковете, не бива да ви заслепява. Забранете на децата на тичат. На много места има локвички вода, които повишават риска от падане и нараняване.

3/ Не разрешавайте на децата да се пускат по пързалки и съоръжения, които не са предназначени за възрастта им. Обърнете внимание на тези забавления, които изискват децата да умеят да се задържат над водата.

4/ Преди пускане по пързалка е необходимо да бъдат свалени всички часовници, шапки и т.н., а дългата коса – прибрана.

5/ Преди да се пуснете по водната пързалка, уверете се, че басейнът е свободен в зоната на падане.

6/ При пускането по водна пързалка има две основни положения на тялото, при които възможността за получаване на травма е изключена. Първо – седейки на килимче, хващайки го с ръце или с ръце, скръстени пред гърдите. Второ – легнало положение, ръце скръстени пред гърдите, леко повдигната глава, брадичката опира в гърдите.
 Добави коментар