С брака ви е свършено

334
С брака ви е свършено

9 симптома на бъдещия развод

Когато отидете в раздела за самоусъвършенстване в книжарницата повечето заглавия гласят: Как да укрепите брака си. Днес ще разгледаме симптомите, които говорят за това, че надежда няма. Понякога отношенията между двама души са толкова сложни, че не може да бъде предписан ремонт.

1. Вече не сте двойка.
Двойките, които са приключили с брака си, вече не се държат като двойка. Връзката между тях е прекъсната, казва Илейн Савидж, автор на „Дишаща стая: Създаването на място за двойката”. „Ако не прекарвате време заедно, ако един от вас прекарваме повечето време на работното място, с приятели или онлайн – и усеща това положение като облекчение – това е безспорен знак, че бракът ви е на ръба.

2. Единият от двойката отказва да се опитва.

Едно семейство може да бъде изправено пред различни препятствия – някои от тях малки, а други – доста сериозни. Но Алиса Боуман, автор на „Проект: Щастливи докато смъртта ни раздели”, казва, че когато единият от двойката постоянно поставя на масата проблеми, търси отговор и помощ от страна на другия партньор, бракът няма да просъществува дълго, ако и двамата не седнат заедно и разрешат проблемите. „Само един не е достатъчен, за да съживи бракът”, казва Боуман.


3. Уважението е дефицит в отношенията в двойката.
Един от най-важните аспекти на здравия брак е уважението. Когато то си отиде, когато един от партньорите се чувства постоянно неразбран и отхвърлен, положението не е добро.

4. Вече не сте екип.
Може да звучи като спортен термин, но е истина: здравото семейство се крепи на отборния дух. „Когато и двамата се движите в различни посоки и когато не работите заедно върху ежедневните проблеми, това е знак за сериозно разминаване”, казва д-р Савидж.

5. Изневерилият партньор поддържа връзка с любовницата си (любовника), но вече като приятел(ка).
Изневярата е огромно препятствие за една двойка. Приключването на аферата не е достатъчно, казва д-р Кей. Двойка, която иска напълно да се оттърси от изневярата, не може да си позволи поддържането на приятелство с любовника (любовницата).
6. Никакви компромиси по отношение на желания и нужди.

Основна характеристика на брака е, че партньорите се съобразяват един с друг и всеки е готов на определени компромиси в името на хармонията в отношенията. Бракът е танц за цял живот, през който получаваме и даваме. Той изисква постоянна комуникация. Когато един от партньорите постоянно отказва да слуша нуждите на другия, бракът е въпрос на време да се разпадне.7. Един от партньорите е сериен прелюбодеец.
Излишно е да обясняваме за какво става дума.

8. Имате разминавания по темата – да имаме деца или да нямаме.
Всяка една двойка има теми, на които мненията се разминават. Тази за децата е от тези, които не можете дълго да отлагате. Можете ли да се лишите от деца в името на партньора си? Ако отговорът е не, разводът е правилната стъпка.

9. Вече не общувате помежду си.
Нито един проблем в семейството не може да бъде разрешен без открити и честни разговори. Когато говорите у дома само за това кой ще купи мляко, в беда сте, казва д-р Савидж.

„Дефицитът на лично и интимно общуване в брака е много лош знак”, допълва специалистът.Добави коментар