Родителите са по-добри мениджъри

86
Родителите са по-добри мениджъри

Те изплолзват сходни стратегии в отглеждането на децата и работата

Всички сме чували мисълта, че определени хора са родени да бъдат лидери в професионална област и тези умения им идват отвътре. Други пък цял живот се учат на тези качества.

Всъщност се оказа, че родителите са едни от най-подходящите хора за мениджърски позиции. До този извод са стигнали мениджъри, които имат деца и работят в големи международни компании. Те са провели дискусия, която разглежда постиженията на участниците както в техните корпорации, така и в семействата им.

Оказва се, че родителите-мениджъри използват много сходни стратегии в работата си и във възпитанието на децата, особено за развиване на социални умения или за стимулиране на работния процес.

Едно от най-важните умения, се оказва, че е справянето с темпераментни или емоционални личности. Още в самото начало родителите се научават да не предават лошото си настроение върху децата, тъй като малчуганите са като "огледало" и никой не знае как би могло да се промени държанието им.Това се оказва проблем и на много работни места, особено що се отнася до творческите професии. Мениджърите са длъжни да балансират между приятелско отношение и строгост, не само с колеги, които са малко вятърничави и много талантливи. Такива хора често са истински професионалисти, но има възможност да се засегнат лесно или да избухнат.

По същия начин трябва да се действа и с децата. Когато те са раздразнителни, често са уморени или гладни. Служителите избухват, когато им е некомфортно, чувстват се несигурни или отегчени. Всеки родител или мениджър трябва да се постарае да разбере причините за гневните изблици, за да ги предотврати в бъдеще.

Понякога мениджърите се сблъскват и с хора, които са "талантливи смотаняци" и трябва да решат кое умение си струва насърчаването. Същото е и при децата. Родителите трябва да открият истинските интереси на малчугана и да го мотивират да се развива в тази насока, тъй като много добре знаем колко бързо децата сменят своите интереси.

Няма как да не отчетем факта, че уменията на родителите трябва да са просто безкрайни и от всякакво естество. Именно по тази причина, те много успешно прилагат наученото покрай децата в професионалната си сфера, което ги прави най-добрите мениджъри, посочва ТВ7.Добави коментар