Родителите по света

122
Родителите по света

Страната определя родителския стил

Културните различия по света оказват влияние и на отглеждането на децата.

Кърменето
В Англия младите майки са силно окуражавани да кърмят и в резултат почти 90% от тях успяват. Във Франция едва 50% от майките кърмят. По отношение на местата, на които предпочитат да кърмят - в Ню Йорк например 73% от майките кърмят, но почти никога не го правят на публични места, докато в Норвегия гледката на кърмеща майка не притеснява никого. Да не говорим за Кения, където освен, че е напълно нормално майките да кърмят децата си в градския транспорт например, става въпрос и за кърмене до около 2-годишна възраст.

Сънят
Англичаните приспиват децата си в 7 часа вечерта, докато италианските бебета рядко заспиват по-рано от 8-9 часа. В Испания нормалният час за лягане на 2-годишно дете е 10 часа вечерта.

В общо легло
В Англия спането на детето в общо легло с родителите не е препоръчително и дори се води опасно заради риска от притискане и задушаване на бебето. В Испания и Южна Африка обаче спането в общо легло е не само традиция, но и официално препоръчвано от медицински лица като изключително полезно за емоционалната връзка на родителите с детето.

Възпитание
В Англия и Норвегия родителите нямат право да шамаросват децата си - особено в Норвегия последиците са наистина тежки, като може да се стигне дори до затвор. В Индия обаче възпитанието е достатъчно строго и е съвсем нормално детето да бъде напляскано, дори и само защото не внимава, когато му се говори. Колкото и пословична да е немската дисциплина, в Германия също не може да срещнете родител, който да посяга на детето си.Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3
1zqjbx'"(){}:/1zqjbx;9

Коментар: 2
Коментар: 1

1zqjbx'"(){}:/1zqjbx;9


  • 1

Добави коментар