Родители опитаха да пренесат...

60
Родители опитаха да пренесат...

... бебето си в чанта през митницата

Двойка, опитваща се да вкара петмесечно бебе нелегално в Обединените арабски емирства (ОАЕ), е била заловена, след като бебето е било видяно от оператора на скенера на летището.

Според полицията на емирство Шарджа, бащата убедил майката да постави бебето в багажа от "нетърпение", след като на детето е бил отказан достъп до страната поради липса на виза.

Двойката пристигнала от арабска страна в петък, който е бил почивен ден и тъй като детето не е имало входна виза в паспорта, те са били посъветвани да изчакат до неделя, когато имиграционната служба на летището отваря.

Нетърпеливите родители обаче изчакали служителите на смяна на летището да се сменят в събота сутринта в 10 часа и бащата убедил майката да се нареди отново на опашката и да сложи детето в багажа. Това обаче не останало незабелязано от служителите на летището.

Бебето е могло сериозно да пострада, заявява полицейски служител пред Gulf News. На двойката ще бъдат повдигнати обвинения за това, че са застрашили живота на детето си.Добави коментар