Родители на съд

42
Родители на съд

Позволили на малолетните си деца да живеят заедно

Родители бяха изправени пред съда, защото позволили на малолетния си син да заживее на съпружески начала с 14-годишно момиче. Те могат да получат до 5 години затвор.

Историята започва през 2010 г., когато 13-годишният Васил и с година по-голямата Теодора се срещат. През 2011 г. невръстните младоженци се сдобиват и с дете. Родителите на момчето ги приемат в дома си, двамата заплашват да избягат.

Родителите на момчето се изправиха пред Варненския районен съд в сряда, чието решение може да ги изпрати в затвора. Според обяснението им, подобна практика била традиция. „И че след раждането на детето, когато ги приемат да живеят при тях, казват - по-добре да живеят при нас, от колкото да ходят по улицата, което има логика", допълни адвокатът им Бранимир Балачев.

Малолетните младоженци, както и техните близки, отказаха да говорят. Те не приемат, че има извършено престъпление. „Ако трябва да отговарят всички, трябва, дето се казва, половината семейства от ромски произход да бъдат на подсъдимата скамейка, което няма да реши проблема", каза още защитникът на родителите.

Делото започна с изслушване на невръстното семейство, както и на родителите на момичето, които са призовани като свидетели, съобщи bTV.Добави коментар